10 jednoduchých zásad, jak eliminovat prach ve vaší domácnosti/firmě

Přesto že pravidelně uklízíte, tak stále nacházíte hodně prachu na vašem nábytku a zařízení? Naše tipy Vám pomohou udržet prach na minimum.

Není nic horšího, než uklidit dům od shora dolů a na druhý den mít opět celý dům od prachu a to především pro astmatiky a alergiky. Prach není ovlivněný kvalitou úklidu, nebo špatnými čistícími prosředky, ale věcmi a předmětmy, které v domě máte a ty přitahují a vážou prach. Díy našim tipům však můžete vše udržet pod kontrolou. Zajímájí Vás tedy naše tipy přímo od našich zkušených uklizeček?

  1. udělejte si pořádek ve skříních/šatnách – vlákna a tkaniny z oblečení jsou největším nosičem prachu, proto udržujte své skříně, šuplíky a šatny čisté a uspořádané, alespoň 2x-3x za měsíc.
  2. minimalizujte předměty rozmístěné po celém domě – různé ozdoby, výzdoby, obrazy, lampičky položené na různých prostorech na sebe vážou všechen letící prach, proto doporučujeme jednoduchý minimalizmus.
  3. nechte si vyčistit koberce a sedačku odbornou firmou – koberce a sedačky zadržují nejvíce prachu, proto doporučujeme minimálně 1x týdně povysávat jak koberec, tak i sedačku a minimálně 1x ročně vyčistit sedačku a koberec hloubkově, mokrou cestou odbornou firmou https://btfacility.cz/cisteni-kobercu-sedacek-calouneni/
  4. odstraňte záclony a závěsy – minmiálně 2x ročně doporučujeme oprat a vyměnit jak záclony tak i závěsy, které přitahují jedni z nejvíce prachu.
  5. převlékejte ložní prádlo/povlečení – ložní prádlo patři k jedněm z přispěvatelů prachu, doporučujeme jednou týdně měnit.
  6. pravidelná očista vašich domácích mazlíčků – k jedněm z nosičů prachu patří také vaši domácí mazlíčci, chlupy/srst která z nich padá pak na sebe elektrizuje prach z okolí.
  7. uírejte prach i na vysokých skříních – jednou za čas je potřeba vzít schůdky nebo žebřík a utřít prach i na těch nejvyšších bodech skříní, kde se prach také usazuje, ale často se na ně zapomíná. Správný postup úklidu je vždy stírání prachu od vrchu směrem dolů, tedy od nejvyšší míst po nejnižší.
  8. úklid za sedačkou a pod postelou – dvě místa, na které se nejvíce zapomíná a kde se také tvoří nejvíce prachových jazyků.
  9. pořiďte si čističe vzduchu – Nebudete schopni je spatřit, ale prachové částice se pohybují vznášením vzduchu, dokud nenajdou příjemné místo k usazení. Přidáním čističe vzduchu do vašeho domova bude spousta těchto částic vysát dříve, než se dostane šance usadit se kdekoli. Na druhé straně omezíte hromadění prachu na površích a vzduch ve vaší domácnosti bude příjemnější. V dnešní době přicházejí čističe vzduchu do všech tvarů, velikostí a provedení a doporučuje se, abyste je umístili do svých nejpoužívanějších místností. Stále však budete muset pravidelně poprášit svůj domov, protože čističe vzduchu jsou navrženy pouze k odstranění nežádoucího prachu (stejně jako částic kouře, lupiny, pylu a plísní) ze vzduchu. Určitě však pomohou vytvořit zdravější a čistší prostředí.

Zdá se, že udržování vašeho domova či kanceláře v bezprašné zóně opravdu není tak složité. Doufejme, že naše zasvěcená tajemství pomohou od nynějška bez stresu zažít čistější prostředí ve vašem domě či kanceláři.

Napsat komentář