Úklid společných prostor je předmětem mnoha sousedských sporů! Nestresujte se s úklidem chodby.

Pokud bydlíte v bytovém domě, pravděpodobně jste již museli řešit, jak na úklid společných prostor. Někdo má to štěstí, že se se svými sousedy dohodne rychle a snadno, a hlavně, že tato domluva skutečně funguje v mnoha případech se to však neobejde bez hádek a opakovaných schůzí. Jak se dohodnout na úklidu společných prostor, aniž byste se museli se sousedy nahánět?

Rozpis úklidu chodby by měl být přesný a vždy viditelný

Základem správného sousedského fungování v oblasti úklidu společných prostor, kam patří chodba a schodiště je podrobný rozpis úklidu chodby, který bude obsahovat nejen data, ale i to, co k úklidu patří. V opačném případě se může stát, že jeden soused bude umývat podlahy, otírat prach z parapetu u okna a jiný pouze zamete podlahu. Na internetu najdete řadu praktických vzorů, jak rozpis udělat, stačí zadat dotaz „rozpis uklidu chodby“. Stáhněte si některou šablonu, vyplňte a nezapomeňte informovat sousedy.

Existují i moderní způsoby, jak si úklid společných prostor pohlídat

Mnoha lidem už v dnešní době papírové rozpisy nic neříkají, velmi často však upírají svůj zrak do mobilního telefonu. To je jedním z důvodů, proč vznikly různé aplikace, které mohou fungovat jako skvělé To do listy, a to i s notifikacemi, abyste na nic nezapomněli. Máte tak řadu moderních nástrojů pro vytvoření elektronického rozpisu úklidu chodby.

Zkuste si zadat do vyhledávače nebo platformy pro stahování aplikací dotaz „aplikace na uklid chodby“. Jistě budete příjemně překvapeni, co vše můžete použít.

Chodbu nemusíte uklízet vy či vaši sousedi, můžete se spolehnout na profesionály – úklidovou firmu

V mnoha případech se sousedé nedohodnou na frekvenci uklízení chodby či obsahu vlastního úklidu. Navíc si stěžují i na nedostatek času. Můžete se tak dohodnout, že úklid bude provádět úklidová firma, která za úklid společných prostor dostaen finanční odměnu. Právě profesionální úklid od nezúčastněné osoby (úklidové firmy) pak bývá velmi oblíbenou volbou.

O úklid společných prostor se za vás může postarat řada úklidových firem, mezi jejichž nabízené služby patří úklid společných prostor. Zkuste si zadat jednoduchý dotaz „uklid společných prostor“ nebo „úklid bytových domů“ a uvidíte z jak širokého portfolia úklidových firem si můžete vybírat.

U mnohých navíc zjistíte dostupnost termínů a ceny za službu předem, díky čemuž máte čas se s dalšími sousedy dohodnout. Když si pak zvolíte službu jako pravidelnou, můžete získat zajímavé slevy v řádu i několika desítek procent. Vyplatí se tedy poptat úklidovou firmu na pravidelný dlouhodobý úklid vašeho bytového domu.

Chcete více informací o úklidu vašeho domu externí úklidovou firmou? Klikněte zde https://btfacility.cz/uklid-panelovych-bytovych-domu/