Čištění a desinfekce parou

Proč čistí parní čistič?

Každý všední den je jiný a někdy dochází i k pěkným turbulencím. Pak je jenom dobře, když máte v otázkách čistoty na své straně někoho, na koho se můžete spolehnout: parní čistič Kärcher. Uspokojí Vaše vysoké nároky na hygienu a důkladnost. Ovšem to nejlepší na tom je, že můžete Vaši domácnost ekologicky vyčistit párou naprosto přirozenou cestou – zcela bez použití chemie. Výhoda je jasná: pára proniká díky svým mikroskopickými parními částečkami až do těch nejmenších pórů. Tímto způsobem se uvolní i úporně ulpívající nečistoty. Parní čištění je přitom vhodné pro každou domácnost – single, malou nebo velkou rodinu. Čas je drahý a proto je potřeba s minimálním časem a minimální námahou dosáhnout maximálního výsledku.
Poznejte princip parního čištění. Protože kdo víc ví, ten se může zodpovědněji chovat. Ku prospěchu životního prostředí a zdraví Vaší rodiny.

Síla páry

Tajemství čištění párou je založeno na jednoduchém principu: účinné kombinaci tlaku, rychlosti a teploty. Profitujete z enormního efektu čištění, který je tak velký, že i silně ulpívající nečistoty jsou snadno odstraněny. Kromě toho má pára geniální vlastnost. A to, že vyvinuté mikroskopicky malé částečky páry dokáží proniknout i do těžce přístupných škvír a prohlubní a uvolní tak důkladně částečky nečistot. Bez pomoci chemických čisticích prostředků. Tak chráníte životní prostředí a šetříte svou peněženku.

Mikroskopické částečky páry

Pára odstraní i v těch nejmenších skulinách spolehlivě a účinně silně ulpívající nečistoty. S pomocí páry se dostanete tam, kam nepronikne žádný kartáč.

Tlak a rychlost

V parním čističi je pára vyráběna pod tlakem min. 3,2 bar (což odpovídá cca tlaku, kterým vylétne korková zátka sektu z láhve ven). Pára tedy vystupuje z trysky rychlostí cca 170 km/h. Efekt: díky tomuto vysokému impulznímu účinku je špína účinně odstraněna.

Teplota

Když pára vystupuje z trysky parního čističe, má teplotu kolem 100°C. Potom se sice zchladí, ale přesto jsou nečistoty ulpívající na povrchu znatelně teplejší než je podklad. Díky těmto teplotním rozdílům se špína oproti povrchu silněji rozpíná, a tím se uvolní skoro sama od sebe. Uvolňovací sílu páry můžete ještě zvýšit dodatečným použitím mechanických protředků jako jsou čisticí utěrky nebo speciální kartáčky, které si jistě vyberete z rozsáhlé nabídky příslušenství pro parní čističe Kärcher.

Tak funguje parní čistič

Způsob fungování parního čističe je srovnatelný s fungováním tlakového hrnce: naplněná voda je v uzavřeném kotli ohřáta do bodu varu. Tak vznikne pára. Podle typu parního čističe trvá tento proces od 1 do 6 minut na jeden litr vody. Přitom stoupá tlak ve stroji až na cca 4,2 bar (pro srovnání: v pneumatice je tlak cca 2,5 bar). Ale nemusíte mít žádný strach! Každý parní čistič Kärcher odpovídá nejvyšším technickým bezpečnostním standardům a je přísně přezkušován a kontrolovoán. To platí mimochodem i pro veškeré příslušenství Kärcher.

Napsat komentář