Jak na úklid společných prostor v bytovém domě, abyste se sousedy nehádali?

Jestliže bydlíte v bytě jistě víte, že úklid společných prostor v bytovém domě, může být předmětem mnoha sousedských rozbrojů. Jak dát úklidu řád, jež bude vyhovovat všem, aniž byste se stanovením pravidel dlouze stresovali, nebo jej probírali na schůzích družstva či sdružení vlastníků bytových jednotek hned několik schůzí?

Máme pro vás několik praktických tipů, kterými se řídí nejeden bytový dům v Česku. Seznamte se s nimi v následujících řádcích!

Dohodněte se, jakou formou chcete úklid společných prostor řešit

Než se pustíte do konkrétních návrhů, jak by se měl úklid provádět, či kdy, domluvte se s ostatními vlastníky bytů či nájemníky na tom, zda chcete dům uklízet svépomocí nebo jím za úplatu pověřit úklidovou firmu. Úklid bytových domů dnes provádí řada společností, s velmi rozumnými cenami, ale i živnostníků.

Pokud budete úklid provádět svépomocí, přesně si stanovte, co všechno úklid zahrnuje a jak často je nutné úklid vykonávat. Nezapomeňte si stanovit i přesná pravidla, jak se budete v úklidu střídat. Těmto pravidlům je pak vhodné dát písemnou formu, aby si každý mohl své povinnosti dle potřeby připomenout.

V případě, že se rozhodnete úklid svěřit úklidové firmě je důležitá správně stanovená cena za úklid bytového domu bez jakýchkoli kliček a dodatků. Trvejte na tom, aby byla s pověřenou osobou sepsána písemná smlouva o spolupráci o výkonu činnosti i odměně.

VÝHODY ÚKLIDU SPOLEČNÝCH PROSTOR  BYTOVÝCH DOMŮ ÚKLIDOVOU FIRMOU:

  • pokud nebude spokojeni, provedeme úklid znovu na naše náklady
  • už žádné dohadování se sousedy kdo uklidil a kdo ne
  • každý týden uklizený kompletně celý dům od vrchu až dolů
  • pravidelnost – úklid ve stejný den a čas po celý rok
  • uklizený celý dům během pár hodin
  • žádné náklady na čistící prostředky a pracovní pomůcky
  • zvýšení hodnoty vaší nemovitosti

JAK PROBÍHÁ ÚKLID SPOLEČNÝCH PROSTOR:

Úklid společných prostor bytových domů, činžovních a panelových domů se standardně provádí vždy 1× týdně nebo 2× týdně v jeden určitý a stálý den i čas, který vykonává vždy stálá stabilní pracovnice. Naše úklidová firma Vám zajistí spolehlivého pracovníka, který se bude o úklid vašeho bytového domu pravidelně starat. Tato úklidová služba Vám zajistí čisté a uklizené společné prostory po celý rok a klidné prostředí bez dohadů se sousedy. 

Jsme nadšení pro práce, které nenávidíte – nechte nás udělat špinavou práci za vás, rychle a důkladně.

Rádi Vám po osobní prohlídce připravíme zdarma nezávaznou cenovou nabídku.

Čistota vytváří kvalitu vašeho života. Zažijte požitek z čistoty bez dohadů se sousedy a bez námahy!

Vyžádejte si nezávaznou cenovou nabídku na úklid vašeho bytového domu zde – https://btfacility.cz/uklid-panelovych-bytovych-domu/